Piscines i Juntes de Propietaris

  • cafbl

Data: 22/06/2020

RESOLUCIÓ SLT/1429/2020 de 18 juny, per la qual s'adopten mesures bàsiques de protecció i organitzatives per a prevenir el risc de transmissió i afavorir la contenció de la infecció per a SARS-CoV-2.

Els assessors jurídics del Consell d’Administradors de Finques de Catalunya, hem analitzat la Resolució 1429/2020 dictada pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya el passat 18 de juny, i hem consensuat la interpretació d'aquesta norma quant a la regulació de les PISCINES de les Comunitats de Propietaris i les REUNIONS de les Juntes de Propietaris, en la denominada “fase de represa”.

Si bé, la indicada resolució, no regula concretament aquestes qüestions, entenem que hem d'aplicar el que es preveu en l'apartat 2.3. d'aquesta Resolució, tant per a les PISCINES com per a les REUNIONS de Juntes de Propietaris.

En conseqüència, de conformitat amb el que indica l'expressat article 2.3 i de conformitat amb el que estableix l'art. 2.1, tant per a les PISCINES com per a les REUNIONS de Juntes de Propietaris, és aplicable el següent:
  • En espais tancats o a l'aire lliure ha de mantenir-se la distància de seguretat de 1,5 metres en general, equivalents a un espai de seguretat de 2,5 m² per persona.
  • Si no es pot mantenir aquesta distància de seguretat, és obligatori l'ús de màscaretes.
  • No es poden mantenir distàncies inferiors a 1 metre en espais tancats.
  • Les persones responsables de l'organització d'aquestes activitats, han d'adoptar les mesures organitzatives que siguin necessàries per a garantir el manteniment de les mesures de protecció individual. En especial: Sistemes per a la neteja de mans, la distància física interpersonal de seguretat, les condicions de neteja, desinfecció i ventilació. (si això fos difícil o no fos possible, per a les condicions pròpies de l'activitat, hauran de garantir-se les mesures de prevenció i higiene adequades per a prevenir els riscos de contagi.
Mentre la Generalitat de Catalunya no elabori un pla sectorial sobre aquest tema entenem per tant que, tant per a l'ús de les PISCINES com per a la celebració de REUNIONS de Juntes de Propietaris, haurà de mantenir-se la distància interpersonal abans indicada (1,5 m = 2,5 m²), així s'hauran de complir els requisits de neteja i desinfecció exigits anteriorment relacionats.

Sense perjudici de l'anterior, és imminent l'aprovació per la Generalitat d'una pròrroga de la suspensió de l'obligació de convocar i celebrar juntes de propietaris en les comunitats subjectes al règim de propietat horitzontal, sense perjudici de la facultat d'adoptar acords sense reunió que també està previst prorrogar, ateses les peticions presentades des del Consell de Col·legis d’Administradors de Finques de Catalunya.

De tot això s'informarà immediatament, com és habitual.