Reinici d'obres en edificis existents. Reinici dels procediments administratius de l'Ajuntament de Barcelona


Data: 25/05/2020

Al BOE núm 146 de 23 de maig es modifiquen diverses ordres per a una millor gestió de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Entre elles l'Ordre sobre la suspensió d'obres en edificis existents.

Així doncs, es publica la Disposició addicional cinquena. Condicions per al desenvolupament d'activitats relacionades amb obres d'intervenció en edificis.

  1. S'aixeca la suspensió de les activitats relacionades amb obres d'intervenció en edificis existents establerta per l'Ordre SND/340/2020, de 12 d'abril, per la qual es suspenen determinades activitats relacionades amb obres d'intervenció en edificis existents en què hi hagi risc de contagi per la COVID-19 per a persones no relacionades amb aquesta activitat.
  2. En la realització de les obres a què es refereix l'apartat anterior s'han de garantir en tot cas les mesures adequades d'higiene i la distància mínima de seguretat entre persones de dos metres. 

D'altra banda, l'Ajuntament de Barcelona va publicar un Decret el passat dijous 21 de maig, pel qual s'aixeca la suspensió de tots els procediments administratius de llicències i activitats de la ciutat que havia considerat suspesos en virtut del Reial Decret 463/2020.

Es dóna prioritat de tramitació, amb independència de la seva entrada a l'Ajuntament, als expedients relatius a:

  1. Habitatge de protecció oficial. Edificis sencers.
  2. Habitatge lliure que incorpori habitatge de protecció oficial.
  3. Equipaments públics, destinats a qualsevol d'aquests usos:
    • Sanitari.
    • Científic.
    • Docent.
    • Mercats / logística. Abastament.
Aquesta prioritat estarà vigent fins al dia 12/31/2020.