Els Administradors de Finques col·legiats segueixen treballant amb esforç per garantir un confinament en les millors condicions
Els Administradors de Finques col·legiats compten amb la informació i eines necessàries per poder continuar coordinant la resolució de qualsevol incidència.
La presidenta del CAFBL, Anabel Miró, recorda que encara no convé relaxar-se i que s’ha de continuar respectant les mesures preventives a les comunitats de propietaris.
Són temps difícils per a tothom, la crisi no s’ha deixat a ningú pel camí, però cadascú des de la seva responsabilitat personal i solidaritat general està fent tot el possible per escurçar la distància fins a superar aquesta situació que encara té un futur incert i conseqüències difícils de calcular. D’una cosa si que estem segurs, que finalment passarà.
És precisament en aquest moment que el suport dels Administradors de Finques col·legiats com a professionals de confiança dels seus clients cobra un especial valor. Els Administradors de Finques col·legiats, més de 3.100 a Catalunya i més de 15.000 en tota Espanya, treballen amb especial empeny per garantir un confinament en tranquil·litat, fent que la principal mesura, quedar-se a casa, sigui possible en les millors condicions i potenciant així que la major part de la població, que viuen en edificis plurifamiliars, sentin la proximitat i seguretat suficient, coordinant i implementant normes de convivència i solidaritat veïnal.
Des del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida s’ha posat a disposició dels professionals una sèrie de guies, recomanacions i canals per resoldre tots els dubtes i seguim donant suport al nostre col·lectiu per tal que puguin continuar treballant amb el mateix empeny i compromís com ho han fet des de l’inici. Compten amb la informació i eines necessàries perquè des dels seus despatxos professionals i preferentment mitjançant el teletreball puguin continuar coordinant la resolució de qualsevol incidència i complint, a la mateixa vegada, amb totes les funcions que comporta la seva tasca multidisciplinària i, per tant, molt complexa.
Ara que sembla que hem passat una primera fase, no convé relaxar-se. És lògic que, amb el temps, se’ns vagin oblidant aquests nous hàbits, que entenem suposen un major esforç, però s’han de seguir respectant les normes com la de no fer ús dels elements comuns o la d’utilitzar l’ascensor només si és necessari i d’un en un, prioritzant l’accés per les escales. Així mateix, és indispensable extremar les mesures de neteja i desinfecció dels elements comuns i no només de l’interior de l’habitatge. A més, és necessari gestionar correctament els residus domèstics, rentar-se les mans amb freqüència, netejar els filtres dels sistemes de climatització, ventilar les cases, netejar els poms (també dels punts d’accés als comptadors, si és necessari fer qualsevol comprovació), perquè cuidar de tu és cuidar de tothom.
Són moments també per treballar l’empatia i la compressió; els més petits necessiten jocs i distraccions que poden suposar sorolls o molèsties a la resta del veïnat; els més grans requereixen de més suport per superar la soledat. Cal romandre atents a les necessitats dels veïns més vulnerables. La música ens acompanya, però podem modular el seu volum; la televisió és una finestra al món, sempre que l’utilitzem amb moderació per evitar l’excés d’informació i l’estrès. Recordem que no estem sols i que viure en comunitat és un valor i una oportunitat.
Cada dia al sortir al balcó o mirar per la finestra per compartir els aplaudiments, transmetem alegria, proximitat i comuniquem esperança. Seguim allà, aportant missatges positius.
Gràcies a tothom per fer-ho possible: als Administradors de Finques per la seva excel·lent i constant labor de gestió, seguiment i assessorament; a totes les empreses que donen servei als immobles, així com als conserges i porters que desenvolupen amb esforç la seva tasca; a les Corporacions professionals per la seva aportació de representació i recolzament i, per últim, una crida a totes les Administracions Públiques locals, autonòmiques i estatals. Necessitem mesures efectives, clares i àgils i seguim a disposició de tothom per aconseguir que aquesta pandèmia passi també a la història com un exemple de superació i de col·laboració mútua.