La tercera edició del Fòrum entre Jutges i Administradors de Finques posa a debat la normativa immobiliària

  • cafbl

Data: 28/11/2016

El Consell de Col·legis d’Administradors de Finques de Catalunya, de forma conjunta amb el Consejo Judicial del Poder Judicial, han organitzat la tercera edició del Fòrum entre jutges i administradors de Finques a l’Auditori AXA de Barcelona aquest passat divendres 25 de novembre. Després de 18 mesos de l’aplicació de la reforma de la propietat horitzontal, magistrats d’audiències provincials i administradors de finques han pogut analitzar el funcionament de la recent reforma de la propietat horitzontal a Catalunya.

Aquest fòrum ja s’ha convertit en una tradicional jornada de reflexió i anàlisi per aquestes dues professions. Enrique Vendrell, president del Consell de Col·legis d’Administradors de Finques de Catalunya i també president del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida (CAFBL) es va mostrar molt satisfet per l’expectació generada i l’assistència de col·legiats, i va manifestar que és important celebrar jornades com aquestes amb l’objectiu que els professionals de l’administració de finques s’anticipin a la llei i, d’aquesta manera, puguin evitar conflictes.

La jornada es va distribuir en quatre taules diferents de debat on es va parlar dels temes que més interessen als administradors de finques. La primera taula portava per títol Adopció d’acords i els ponents van ser els magistrats Joan Perarnau i Albert Guilanyà amb la moderació d’Ana Bozalongo. Seguidament, les magistrades Mª Àngels Gomis i Lourdes Escoda van protagonitzar la segona taula de debat, Impagats i reclamació de deutes, que va ser moderada per José M. Aguilá-Bonfill.

Després de fer una pausa per dinar, va arribar el torn de la taula que tractava un dels temes més recurrents en l’actualitat, Activitats Turístiques en habitatges. Els ponents van ser els magistrats Joan Cremades i Jordi Seguí, el registrador de la propietat Rafael Arnáiz i va moderar Annabel Miró. En la quarta i última taula, Deutes de la comunitat i d’altres qüestions controvertides, van participar-hi els magistrats Fernando Ferrero i Joan Marsal, amb la moderació d’Albert Romaguera.

Finalment, Xavier Bernadí, director general de Dret i Entitats Jurídiques de la Generalitat de Catalunya, va realitzar la cloenda del Fòrum en representació del conseller Carles Mundó i de tot el departament de justícia de la Generalitat. Felicito a les institucions organitzadores d’aquesta iniciativa, que amb aquesta nova edició ja està plenament consolidada i comença a esdevenir una tradició entre aquestes dues professions va destacar Bernadí, i va afegir que el departament de justícia té una relació molt intensa amb el Consell de Col·legis d’Administradors de Finques de Catalunya, prova d’això n’és la recent reforma de la propietat horitzontal a Catalunya on es va comptar amb l’opinió de la vostra institució, i volem que així segueixen sent en el futur ja que vosaltres sou els que esteu dia a dia al peu del canó i sabeu quina és la realitat del sector.